Om Fridagymnasiet

Hos oss på Fridagymnasiet har vi en trygg och familjär atmosfär där ingen elev riskerar att försvinna bort bland hundratals elever, långa korridorer och stora klassrum. Vi är det personliga gymnasiet där alla känner alla – från elev och lärare till kock och vaktmästare. Ett gymnasium där man alltid lägger märke till varandra och där varje elev får växa och utveckla sin unika talang i sin egen takt. Det personliga valet för dig som inte vill bli en i mängden, helt enkelt.

Högskolan nästa.

Det är ingen slump att nästan alla våra elever går vidare till högskolestudier. Alla våra program är högskoleförberedande och hos oss pluggar du kurser med variation, mångfald och en mängd olika aktiviteter. Föreläsningar, seminarier, laborationer och diskussioner och redovisningar är bara några få av alla olika inslag som förekommer. På så vis står du som elev rustad för vad som väntar på högskolan eller universitetet – på bästa sätt. Samtidigt lär vi dig studietekniker och arbetsmetoder som ger dig ett försprång gentemot andra studenter. Du får med andra ord en god grund att stå på med obegränsade valmöjligheter i framtiden.

Du står i rampljuset.

På Fridagymnasiet får du möjlighet att forma din utbildning efter dina intressen och påverka vilket sätt du ska nå de mål som är viktiga för dig. Vi är övertygade om att inflytande är en viktig faktor för att du ska kunna prestera och utvecklas under din gymnasietid. Inflytande leder ju till en massa bra saker som att du känner dig uppmärksammad och respekterad vilket i sin tur gör att du kommer att både trivas bättre och må bra.

Personlig coach på köpet.

Alla elever som börjar på Fridagymnasiet får en egen coach, eller en mentor som vi kallar det. Mentorn hjälper dig att lyckas med dina studier och ser till att du är rustad för att plugga vidare på mer avancerad nivå i framtiden. Samtidigt ansvarar han eller hon för att du når dina personliga mål. Ni träffas flera gånger i veckan och pratar om allt ifrån studieteknik och studier till annat som är viktigt för att du ska trivas, må bra och lyckas.

Välkommen till vår restaurang.

I vår restaurang – som är hjärtat i våra lokaler – bjuds du varje dag på en god och näringsriktig lunch. Den är A och O för att du ska må bra och orka plugga. En riklig salladsbuffé och goda rätter att välja mellan möter du där – allt lagat från grunden, med närproducerade råvaror och ekologiskt hållbart tänkande som honnörsord.

Ta bussen till oss

För att du enkelt ska kunna ta dig till och från skolan, stannar buss 61 och 65 utanför dörren var 30:e minut.