Frågor som vi ofta får

Att välja gymnasium är inte det lättaste. Det är en himla massa frågor som snurrar runt i huvudet. Just därför har vi samlat ihop de vanligaste frågorna vi får om oss och skrivit ner svaren. Vi hoppas att det gör det lite enklare för dig att hitta rätt. Om just din fråga inte finns med, kan du enkelt höra av dig till oss via "Kontakta oss" längst ner på sidan eller genom att ringa.

Kostar det något att gå på Fridagymnasiet?

Nej, det kostar ingenting att gå på Fridagymnasiet. Din gymnasieutbildning finansieras av den skolpeng som din hemkommun betalar för din räkning.

Var har man idrott när man går på Fridagymnasiet?

Du har idrott i den välutrustade idrottsanläggningen som Fridagymnasiet använder i samverkan med STC. Anläggningen ligger alldeles intill skolan i Hagaparken.

Var äter man skollunch?

Skollunchen är kostnadsfri och du njuter av den i hjärtat av skolans lokaler – restaurangen. Här serveras varje dag hemlagad mat på utmärkta råvaror som serveras med en riklig salladsbuffé.

Om jag inte bor i Vänersborg, får jag själv bekosta mina resor till skolan?

Nej, det är din hemkommun som bekostar ditt busskort.

Hur fungerar elevhälsan på Fridagymnasiet?

Fridagymnasiet har skolsköterska, skolläkare, kurator, skolpsykolog och tillgång till specialpedagog. Skolsköterskan kan du besöka när du har behov av det och du erbjuds hälsosamtal under din tid hos oss.

Kan man får studie- och yrkesvägledning på Fridagymnasiet?

Vår studie- och yrkesvägledare Anna Hallgren hjälper dig och ger dig råd kring hur du ska välja under och efter din gymnasietid. När du ska göra inriktnings- och kursval kan hon ge dig goda råd om vilka kurser som är lämpliga för att du sedan ska kunna gå vidare till den högskoleutbildning du är intresserad av. Hon kan också hjälpa dig att söka information om olika högskolor och eftergymnasiala utbildningar.

Var hittar jag Fridagymnasiet?

Vi finns i Hagaparken i Vänersborg.

Har du andra frågor? Tveka inte, hör av dig till oss så hjälper vi dig att få svar.