10 bra saker med Fridagymnasiet

Hej, vad kul att du vill veta mer om oss. Du är säkert i full gång med att surfa runt på olika studiesajter i jakten efter det perfekta gymnasiet. För att du ska få en tydlig bild av oss har vi samlat ihop 10 goda skäl att välja Fridagymnasiet åt dig. Varsågod!

Liten skola

Vi är det lite mindre gymnasiet där ingen elev riskerar att försvinna bort bland tusentals andra. Hos oss finns snarare en familjär stämning där alla blir sedda och känner varandra – både elever, lärare och all personal.

Eleven i fokus

På Fridagymnasiet får du som elev goda möjligheter att göra dina egna val och påverka dina studier. Vårt arbetssätt är utformat så att dina mål, intressen och egenskaper tas till vara. På så vis får varje personlighet de absolut bästa förutsättningarna att lyckas.

4 starka program

Vi har fyra högskoleförberedande program att välja mellan. Naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet och humanistiska programmet. Alla med olika fördjupningskurser som innebär att varje elev står väl rustad inför vidare studier.

Personlig Coach

Alla elever på Fridagymnasiet har en egen coach, eller en mentor som vi kallar det. Mentorn hjälper dig att lyckas med dina studier och ser till att du är rustad för att plugga vidare på mer avancerad nivå i framtiden. Flera gånger i veckan träffas ni och pratar om allt ifrån studier och studieteknik till annat som är viktigt för att du ska trivas, må bra och lyckas.

Högskoleförberedande

Världen utanför skolan är inte uppdelad i ämnen. Därför pluggar du, under delar av läsåret, i ämnesövergripande kunskapsområden och projekt. Ett arbetssätt som påminner mycket om hur man idag studerar på högskolor och universitet. På så vis ser vi till att ditt steg från gymnasiet till mer avancerade studier blir mindre än vanligt.

Eget kontor

Vi är övertygade om att arbetsro och gemenskap ökar möjligheterna att utveckla bestående kunskaper, att förstå sammanhang och bakomliggande orsaker. Därför har vi byggt våra lokaler så att du och alla andra elever får egna kontor att dela på. Kontoret är inrett med bord, stolar och skåp när du kommer till oss - sedan hjälps du och dina kontorskompisar åt med att sätta en personlig prägel på ert rum och ta gemensamt ansvar för arbetsmiljön.

Hemlagad lunch

Att äta rätt och gott är A och O för att må bra. Och mår man bra lär man sig också bättre. Därför säger vi nej till massproducerad mat från storkök och lagar all mat i vår egen restaurang. Lunchen är självklart kostnadsfri och du äter den i vår luftiga och ljusa matsal.

Egen MacBook

För oss är modern teknik ett naturligt inslag i undervisningen. Du som elev får tillgång till en egen Macbook, för att kunna kommunicera med lärare och studiekompisar och för att kunna presentera och visa dina kunskaper på ett varierat och proffsigt sätt.

Moderna Hagaparken

Fridagymnasiet ligger i Hagaparken, mitt i Vänersborg. Våra lokaler är ljusa och öppna och erbjuder en inspirerande miljö med studiehörnor, grupprum och kontor. Och tittar du rakt över gården ligger vår moderna idrottshall som vi delar med Sportlife. Självklart kan du som elev köpa gymkort där till förmånligt pris – vi vet ju att det är lika viktigt att hålla igång kroppen som knoppen.

Ingen vinstutdelning

Fridagymnasiet är en del av Frida Utbildning. Vi har som princip att all vinst återinvesteras i verksamheten och satsas på dig som elev, på våra lärare och lokaler – ja, allt som gör vår skola ännu bättre. Du behöver alltså inte fundera över svåra ord som vinstutdelning eftersom som det inte sker hos oss. Med andra ord är vår verksamhet ekonomiskt stabil och din utbildning garanterad.